Giant Sand’s sieraden

Gisteren avond bezocht ik een optreden van Giant Sand in Tivoli. “Down south” zijn de mannen blijkbaar niet bang om (grote) sieraden te dragen. Ik kreeg ze alleen met geen mogelijkheid goed op de foto. De leden van de band wilden niet still staan hè.

Naast mij stond een man die uitgerust was met een camera die wèl goede foto’s kon maken. Ik vertelde hem dat ik foto’s probeerde te maken van de sieraden van de heren om op mijn blog te zetten.  Ik gaf hem mijn kaartje en vroeg of hij me een paar foto’s waar de sieraden mooi opstonden kon opsturen. Hij beloofde dat te doen maar ik probeerde de deal verder te verzegelen door hem een drankje aan te bieden. Hij wilde er (helaas) geen en ik heb (update: per 27 mei) nog geen foto’s gezien…

Op een bepaald moment tijdens het optreden heeft Howe Gelb zijn houthakkers hemd ingewisseld voor een zwart pak met overhemd en bolo tie met een grote turkoois (Navajo?). Hij droeg ook een grote turkoois ring en een rijk met zilveren koeien versierde cowboy belt. Tijdens een pauze tussen de nummers riep ik “Tell us about your belt” en hij legde uit dat het helemaal geen cowboy belt was maar dat hij het in Zwitserland aangeschaft had. Het waren Zwitserse koeien dus.

Drie van de bandleden kwamen uit Tuson, Arizona en hadden bolo ties en grote ringen om.  Jammer genoeg kan ik jullie niet laten zien hoe mooi dat stond. Ik wou dat mannen in Nederland vaker sieraden zouden dragen…

Something to Say?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.